Tandblegning efter bøjlebehandling

Blegning af tænder

Der findes princippielt 2 former for blegning af tænder - en udvendig og en indvendig blegning. Den udvendige tandblegning foregår som regel på flere tænder i tandbuen, hvorimod den indvendige behandling foretages på rodbehandlede, misfarvede enkelttænder.

Begge behandlinger har et æstetisk formål: at lysne tandens farve.

 

Ifølge EU direktivet om kosmetisk behandling er reglerne pr. 26. oktober 2012 ændret således, at tandblegning med produkter, der indeholder over 0,1 % hydrogenperoxid, kun må foretages hos en tandlæge.

Der må anvendes produkter med op til 6 % hydrogenperoxid (H2O2), svarende til 18 % carbamidperoxid.

Som forbruger skal du være opmærksom på, at tandblegning i diverse skønhedsklinikker eller med blegeprodukter købt på nettet ikke er tilladt, hvis koncentrationen er over 0,1 % hydrogenperoxid. Undersøgelser har vist, at der skal anvendes en koncentration på minimum 3 % H2O2 for at opnå effekt. Produkter med 0,1 % hydrogenperoxid og derunder må fortsat godt sælges af detailhandlen, og det kræver ikke et tandlægebesøg at bruge dem.

 

TANDREGULERINGSKLINIKKEN KeepSmiling TILBYDER KUN KLINIKBLEGNING TIL VOKSNE, SOM HAR GENNEMGÅET TANDREGULERING PÅ VORES KLINIK.

Ikke alle patienter er lige velegnet til tandblegning – f.ex. kan behandlingseffekten af  patienter med translucente eller grålige tænder være begrænset. Resultatet kan ikke garanteres, da tændernes misfarvningsgrad er individuelt varierende.

Behandlingen varer ca. 30 min. Vores produkt indeholder et stof (potassium nitrate), som virker desensibiliserende, men i visse tilfælde kan behandlingen dog være forbundet med en svag overfølsomhed i tænderne.